Международната организация за защита на животни Четири лапи предоставя целия си

...
Международната организация за защита на животни Четири лапи предоставя целия си
Коментари Харесай

За бедстващите животни: И „Четири лапи“ оказва помощ след разрушенията в Турция


Международната организация за отбрана на животни " Четири лапи "  предоставя целия си потенциал на три от най-засегнатите провинции в Турция - Хатай, Османие и Малатия, за оказване на помощ на животните там след двете мощни трусове от 6 февруари.

Партньорската турска организация - HayTap, работи неуморно още от първия ден на бедствието, спасявайки животни от отломките и предоставяйки им първа помощ на място в полеви палатки за здравно лекуване. Около 700 животни към този момент са избавени с помощта на незабавната им реакция, оповестяват от " Четири лапи ". 

Експертът за помощ при бедствия доктор Джаксън Зи пресмята, че в границите на най-много 10 дни животните към момента могат да бъдат избавени живи, преди да е станало прекомерно късно. 

 Снимка: Bradley Secker

" Бил съм очевидец на доста естествени бедствия, само че тези две огромни трусове се отличават с въздействието си върху всички живи същества в района. Усилията ни би трябвало да са незабавни и ефикасни, само че и да се ползват деликатно, защото филантропичната рецесия не е отшумяла. Основната ни цел в този момент е да подкрепим сътрудниците си с всичко, което можем да предоставим - логистика, финансова помощ и експертен опит. Много животни - кучета, крави, само че също и птици и овце, към този момент могат да се съберат още веднъж със своите стопани. Други, които трагично са изгубили стопаните си, са закарани в приюти в по-големи градове като Истанбул и Анкара. Това е конкуренция с времето и всяка минута е от голяма важност ", прибавя специалистът от " Четири лапи ", която работи интензивно в региони, наранени от естествени бедствия, към този момент съвсем 10 години. 

Силните трусове, които раздрусаха Анадолската плоча под границата на Турция със Сирия и при които трагично починаха 46 000 души, имат опустошително влияние върху цялото общество. Възстановителният развой се чака да продължи години.

 Снимка: HayTap

Затова от " Четири лапи " са безапелационни, че ще подкрепят дейностите по търсене и избавяне на HayTap и ще окажат финансова поддръжка за разноските за ветеринарно лекуване и консумативи, първа помощ, храна и обезпечаване на безвредни краткотрайни домове за нуждаещите се животни, до момента в който се откри дълготрайно решение.

Директорът на интернационалната организация Йозеф Пфабиган прибавя: " Хуманитарната рецесия е голяма, броят на жертвите се усилва всеки ден, локалните поданици скърбят за загубата на членове на фамилиите си и другари. В момента животните-компаньони, като кучета и котки, както и селскостопанските животни, страдат от пострадвания, недохранване и стрес. Ще създадем всичко допустимо да подкрепим нашите локални партньорски организации, защото тези животни зависят от нашата помощ ". 

 Снимка: Bradley Secker
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР